Tel: +386 (0)40 650 803
E-mail: info@trok.si
 


FOTO

POKUKAJTE V LONEC


Program, s katerim obiskovalci obogatijo lastno paleto že znanih okusov. Preplet značilnosti kuhinje iz domačega kmečkega okolja s kuhinjami grajske gospode in vplivi iz mest ponuja številne zanimive jedi, ki jih dopolnjujejo kakovostna vina iz bližnjih vinorodnih gričev ter krepilne in osvežilne pijače ter drugi izdelki iz sadja in zelenjave. 

Raziskovanje posebnih pridelav hrane in priprave jedi, ki dišijo iz kuhinj v destinaciji, se prične v naravi. Sprejmejo nas travniški sadovnjaki, ki so zelo razpoznaven del kulturne krajine območja. Ob predstavitvi značilnosti gojenja in predelave sadja seveda ne gre brez okušanja soka kozjanskih jabolk ali drugih žlahtnih pijač ter izdelkov iz sadja.
Živinoreja in perutninarstvo sta na območju precej razširjeni, a posebnost predstavlja gojenje kopunov, skopljenih mladih petelinov, s katero se pobližje tudi spoznamo. Sledi še pristno kosilo s kozjansko juho, kopunom in prilogami, h kateremu se odlično poda žlahtna kapljica iz bližnjih vinogradniških kleti.
Potepanje nadaljujemo z vožnjo po gričevnati, s številnimi vinogradi posuti, pokrajini. Ob tem ne gre brez sprehoda med zelenimi trtami in brez okušanja značilnih sort šmarsko-virštanjskega vinorodnega okoliša. Tukaj na pretežno lapornati prsti najpogosteje rastejo sorte laški rizling, sauvignon, modra frankinja in žametovka. V značilni zidanici, vinskem hramu oziroma t.i. »gorci«, pa zadiši tudi po sveže pečeni jerpici (tanek kruh) iz krušne peči. Čas hitro mineva a vseeno obiščemo tudi čebele in zanimivo predstavitev pridelave medu in izdelkov iz njega.
Večer nam da na voljo obisk kar več zelo raznolikih možnosti za okušanje dobrot iz kuhinj Obsotelja in Kozjanskega. Odločimo se lahko za večerjo z dobrotami iz lokalne kuhinje (od kolin, jedi iz ajde in prazničnih jedi) v kmečkem ambientu ali pod oboki vinskega hrama, za večerni obed s pridihom lovske kuhinje (divjačinske specialitete) ali pa se podamo za obzidje dvorca in pokusimo kako so nekdaj kuhali v grajski črni kuhinji.

Program je lahko tudi dvo in večdnevni.

Čas izvedbe: vse leto.

Za izdelavo ponudbe programa po Vaši meri pošljite povpraševanje ali vzpostavite stik z nami po telefonu ali elektronski pošti.

 

POVPRAŠEVANJE / REZERVACIJA >>

 

Pokličite ali pišite zdaj - 040 - 650 803 info@trok.si

KATALOG

 


Poglej katalog

 
© Fontus d.o.o., Ulica Zrinjskega 6-8, 3250 Rogaška Slatina | o agenciji | pogoji poslovanja | načini plačila | politika zasebnosti | Pravno obvestilo | avtorji

»Projekt delno financira EU« in »Evropski kmetijski sklad za razvoj
podeželja: Evropa investira v podeželje«
Za vsebino dokumenta je odgovoren Fontus d.o.o.
Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije
za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in
prehrano