Tel: +386 (0)40 650 803
E-mail: info@trok.si
 


FOTO

BOGASTVO MISLI IN DUHA

 

Program, kjer se predstavijo najbolj prepoznavni biseri destinacije Obsotelje in Kozjansko, med katerimi so tudi tisti, ki so ponesli glas o območju daleč preko meja Slovenije.

  

Mešanica naravnih danosti in najrazličnejših gospodarskih, političnih in kulturnih vplivov je v destinaciji zapustila raznolike sledi ustvarjanja (snovnega in nesnovnega) domačega človeka in hkrati tudi pestre palete prišlekov.
Dan se prične s spoznavanjem duhovnih vrednot, ob obisku enega izmed še vedno živih in delujočih duhovnih hramov, ki je hkrati tudi pomemben spomenik arhitekture renesanse oziroma baroka na območju in v Sloveniji (Sv. Rok s kalvarijo – Šmarje pri Jelšah, Svete Gore).
Živahnost življenja in prvin arhitekture v naseljih v preteklosti spoznamo z obiskom enega izmed srednjeveških trgov (Podsreda, Pilštanj, Lemberg, Rogatec) ter gradov oziroma dvorcev (Grad Podsreda, Dvorec Strmol).
Po opoldanskem oddihu s kosilom v posebnem ambientu, si ogledamo nastajanje posebnih izdelkov, ki ponašajo ime območja v svet (steklarstvo, orglarstvo, druge umetne obrti). Vsekakor pa ne zamudimo obiska ambienta, ki je nastal zaradi posebnega naravnega vira – zdravilne mineralne vode. Zdraviliški park in pestra arhitektura stavb, ki še vedno sprejemajo številne goste, priča tudi o močnem vplivu tujcev pri razvoju in ustvarjanju v tem prostoru. Ob zvokih promenadne glasbe ali občudovanju galerijske razstave podoživimo delček čisto drugačnega sveta, kot nam ga prikazuje okolica. A zaključek dneva se zgodi ob kulinaričnih specialitetah, ki odsevajo pestrost destinacije in kreativnost sedanjih generacij gostincev ter prikazom delčka kulturnega utripa sedanjih rodov (glasba, pesem, ples, itd.).

Program je lahko tudi dvo in večdnevni.

Čas izvedbe: vse leto, najbolj priporočljiv obisk od aprila do novembra.

Za izdelavo ponudbe programa po Vaši meri pošljite povpraševanje ali vzpostavite stik z nami po telefonu ali elektronski pošti.

 

POVPRAŠEVANJE / REZERVACIJA >>

 

Pokličite ali pišite zdaj - 040 - 650 803 info@trok.si

KATALOG

 


Poglej katalog

 
© Fontus d.o.o., Ulica Zrinjskega 6-8, 3250 Rogaška Slatina | o agenciji | pogoji poslovanja | načini plačila | politika zasebnosti | Pravno obvestilo | avtorji

»Projekt delno financira EU« in »Evropski kmetijski sklad za razvoj
podeželja: Evropa investira v podeželje«
Za vsebino dokumenta je odgovoren Fontus d.o.o.
Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije
za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in
prehrano