Tel: +386 (0)40 650 803
E-mail: info@trok.si
 


FOTO

DNEVI NA PODEŽELJU

 

Program, skozi katerega se predstavijo posebnosti življenja ljudi, ki so pristno povezani z naravo, zemljo in njenimi darovi na podeželju Obsotelja in Kozjanskega tako nekoč, kot tudi danes.

 Način življenja na podeželju Obsotelja in Kozjanskega je zaradi raznolikosti naravnih danosti, specifičnega razvoja skozi zgodovino, bližine državne meje in drugih dejavnikov zelo pester. V enodnevnem obisku si delček predstave o življenju na območju pridobimo z obiskom pri ljudeh, ki vsakodnevno živijo v soodvisnosti z naravo in njenimi darovi.
Sedanji tok življenja ima svoje korenine v preteklosti. Dan zato začnemo z obiskom ene izmed etnoloških in zgodovinskih zbirk (Muzej na prostem Rogatec ali Kozjanski park, idr.). Skozi razstave in nekaj praktičnih delavnic se začno skrivnosti o načinu življenja tukajšnjih ljudi odstirati.
Poldne je čas za preskok v sedanjost. Sledi namreč topel sprejem na eni izmed specializiranih kmetij (glede na letni čas – biokmetija, vinogradniška kmetija, idr.). Po okusnem okrepčilu nam gospodar predstavi svoje posestvo in dejavnosti. Najbolje pa spoznamo delček življenja, ko tudi sami poprimemo za orodje in družno opravimo eno izmed vsakodnevnih opravil!
Vsakemu delu sledi tudi počitek in zabavne aktivnosti (igre, idr.), ki skrajšajo čas do večerje z domačimi dobrotami iz kuhinje in kleti. Večer pa hitro mine ob pesmi in plesnem koraku.

Program je lahko tudi dvo in večdnevni.

Čas izvedbe: vse leto, najbolj priporočljiv obisk od aprila do novembra.


Za izdelavo ponudbe programa po Vaši meri pošljite povpraševanje ali vzpostavite stik z nami po telefonu ali elektronski pošti.

 

POVPRAŠEVANJE / REZERVACIJA >>

 

Pokličite ali pišite zdaj - 040 - 650 803 info@trok.si

KATALOG

 


Poglej katalog

 
© Fontus d.o.o., Ulica Zrinjskega 6-8, 3250 Rogaška Slatina | o agenciji | pogoji poslovanja | načini plačila | politika zasebnosti | Pravno obvestilo | avtorji

»Projekt delno financira EU« in »Evropski kmetijski sklad za razvoj
podeželja: Evropa investira v podeželje«
Za vsebino dokumenta je odgovoren Fontus d.o.o.
Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije
za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in
prehrano