Tel: +386 (0)40 650 803
E-mail: info@trok.si
 


FOTO

OBSOTELJE IN KOZJANSKO NA DLANI

 

 

Program, kjer se predstavijo najbolj prepoznavni biseri destinacije Obsotelje in Kozjansko, med katerimi so tudi tisti, ki so ponesli glas o območju daleč preko meja Slovenije. 

Obisk destinacije Obsotelje in Kozjansko se prične s sprejemom v središču Rogaške Slatine. Osnovni predstavitvi destinacije sledi ogled zdraviliškega jedra Rogaške Slatine. Ta se zaokroži z degustacijo mineralnih voda (Donat Mg, Styria, Tempel) in predstavitvijo njihovih učinkov za zdravje in dobro počutje. Po obisku svetovno priznane proizvodnje izdelkov iz svinčenega kristala in kristalina v Steklarni Rogaška se obisk nadaljuje z vožnjo do Rogatca. Tukaj se spozna, kako je življenje potekalo nekoč na podeželju (Muzej na prostem Rogatec) in za zidovi dvorcev in gradov (Dvorec Strmol).
Opoldansko okrepčilo da energijo za pot do Podčetrtka. Obiskovalci se spoznajo z razvojem term na osnovi termalnih vrelcev in se napotijo po prelepi, mirni dolini do Olimja. V samostanu Olimje jih pričakajo bratje minoriti s predstavitvijo ene najstarejših lekarn v Evropi in posebnosti baročne cerkve Marijinega Vnebovzetja.
Rodovitne ravnine ob Sotli in z vinogradi posuti griči spremljajo krajšo vožnjo do trga Podsreda. Sprejem na upravi Kozjanskega regijskega parka s predstavitvijo njihove raznovrstne dejavnosti se zaključi z ogledom Gradu Podsreda, enega najpomembnejših spomenikov romanske arhitekture v Sloveniji. Spoznavanje destinacije se konča s spoznavanjem značilnih jedi, vin in pijač v pristnem gostišču oziroma kmečkem turizmu.

Program je lahko tudi dvo in večdnevni.

Čas izvedbe: vse leto, najbolj priporočljiv obisk od aprila do novembra.

Za izdelavo ponudbe programa po Vaši meri pošljite povpraševanje ali vzpostavite stik z nami po telefonu ali elektronski pošti.

 

POVPRAŠEVANJE / REZERVACIJA >>

 

Pokličite ali pišite zdaj - 040 - 650 803 info@trok.si

KATALOG

 


Poglej katalog

 
© Fontus d.o.o., Ulica Zrinjskega 6-8, 3250 Rogaška Slatina | o agenciji | pogoji poslovanja | načini plačila | politika zasebnosti | pravno obvestilo | avtorji

»Projekt delno financira EU« in »Evropski kmetijski sklad za razvoj
podeželja: Evropa investira v podeželje«
Za vsebino dokumenta je odgovoren Fontus d.o.o.
Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije
za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in
prehrano